ΑΘΗΝΑ
06:48
|
25.04.2024
Υποστηρικτές του Μπολσονάρου κατά αριστερών θαυμαστών μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αιδοίο 33 μέτρων, κατασκευασμένο από ενισχυμένο μπετόν έχει χωρίσει τη Βραζιλία σε δύο στρατόπεδα: στους οργισμένους συντηρητικούς οπαδούς του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και στους αριστερούς θαυμαστές της καλλιτεχνικής εγκατάστασης. Το έγο με τίτλο “Ντίβα” παρουσιάστηκε το Σάββατο από τη δημιουργό του Τζουλιάνα Νοτάρι στους χώρους ενός πρώην εργοστασίου επεξεργασίας ζάχαρης στην πολιτεία Περναμπούκο της Βραζιλίας που έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο ζωντανούς πολιτιστικούς πνεύμονες της χώρας.  

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Νοτάρι ανέφερε ότι το πορφυρό αιδοίο στο λόφο του πάρκου επιδιώκει να ανοίξει ένα διάλογο για τη σχέση “ανάμεσα στη φύση και την κουλτούρα της φαλλοκεντρικής, ανθρωποκεντρικής δυτικής κοινωνίας” να αποτελέσει την αφορμή για μια συζήτηση και έναν προβληματισμό πάνω στον ορισμό του φύλου.

Em meio a tantas rochas no meio do caminho desse ano distópico, finalmente termino o ano com a obra Diva pronta!! Foi um…

Posted by Juliana Notari on Wednesday, December 30, 2020

Το σχόλιο της καλλιτέχνιδας στο Facebook προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών, κυρίως δηλωμένων οπαδών του Μπολσονάρου. “Ποιους νομίζεις ότι κοροϊδεύεις πέρα από τους χρήσιμους ηλίθιους της Αριστεράς”, έγραψε ένας χρήστης. “Αυτό το έργο σηκώνει συζήτηση και σε βάζει σε σκέψεις”, ήταν ένα από τα πιο θετικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Νοτάρι. “Χρειαζόμαστε περισσότερα σαν αυτό το έργο που μιλούν για τον φεμινισμό”, ανέφερε μία χρήστης για τη “Ντίβα” που ολοκληρώθηκε μέσα σε 11 μήνες.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019 ο Μπολσονάρου έχει επανειλημμένα στοχοποιήσει τον κόσμο των καλλιτεχνών, κυρίως αυτών που δεν συμφωνούν με τη διακυβέρνησή του. Ο Βραζιλιάνους πρόεδρος έχει αποκαλέσει αρκετούς καλλιτέχνες παράσιτα της κοινωνίας που απομυζούν δημόσιο χρήμα για να δημιουργούν κομμουνιστικά σκουπίδια.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα