ΑΘΗΝΑ
15:52
|
20.04.2024
Για πολιτική φθορά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και για παραδοχή αποτυχίας το Κίνημα Αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Καμία αλλαγή στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να προστατεύσει τον κ. Μητσοτάκη από την πολιτική φθορά που έχει ήδη ξεκινήσει”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας για τον επικείμενο ανασχηματισμό λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος. Μιλώντας “Στο Κόκκινο 105.5” ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι ο ανασχηματισμός είναι “είναι ένδειξη ανευθυνότητας της κυβέρνησης να τροφοδοτεί σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, αντί να συζητά πώς θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας”.

“Η αλλαγή των προσώπων στην κυβέρνηση θα αλλάξει και τις ακολουθούμενες πολιτικές; Το μείζον είναι να σωθεί η χώρα από μία ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση”,  σχολίασε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Χρήστος Γιαννούλης. Μιλώντας  στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι  “ο ανασχηματισμός είναι άλλη μία κίνηση που θα επιβεβαιώσει πως ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του μονάρχη, που όταν οι αυλικοί διαφωνούν έρχεται με ένα βασιλικό διάταγμα και επιβάλει την λύση. Θα αλλάξει το νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως για την εξομοίωση των τίτλων σπουδών των Κολλεγίων με αυτούς των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών;  Όχι. Θα επαναπροσληφθούν οι 600 νέοι επιστήμονες στον ΕΦΚΑ αντί των συνταξιούχων που προκρίνει η κυβέρνηση; Όχι.Θα αλλάξει κάτι για το ιδιωτικό χρέος και το νέο πτωχευτικό κώδικα; Όχι”. ,

Νωρίτερα ο  ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε ότι η επιλογή του ανασχηματισμού “επιβεβαιώνει την αποτυχία του κυβερνητικού σχήματος σε μία σειρά κρίσιμων υποθέσεων. Αν όλα πήγαν καλά, δεν θα έκανε κανείς κανένα ανασχηματισμό και δεν αναφέρομαι στην πανδημία, αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται πολιτικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την πανδημία και τα παρελκόμενα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αν θεωρούσε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι υπουργοί του έκαναν τα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι τους και ήταν χρήσιμοι, δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτή την απόφαση”.
“Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα. “Το δήθεν ‘νέο ξεκίνημα’ ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ”, σημειώνει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως “είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς.  Η φθορά τους επιταχύνεται”. 

“Δεν πρόκειται για ‘επανεκκίνηση’, αλλά για ‘επιτάχυνση’ της πολιτικής που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες και τις στοχεύσεις του κεφαλαίου”, σχολιάζει το ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως “για τον λαό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε περίοδος χάριτος, ούτε πολύ περισσότερο εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό σχήμα της ΝΔ”.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα