ΑΘΗΝΑ
00:38
|
05.03.2021
Οι στενές διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία και οι τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια του Περσικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής εξετάστηκαν το μεσημέρι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον υπουργό Εξωτειρκών Νίκο Δένδια και τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Φαισάλ μπιν Φαρχάν.

Επίκεινται στρατιωτικές ασκήσεις Σαουδαράβων

Κατά ορισμένες πληροφορίες συζητήθηκε ακροθιγώς και η επικείμενη πραγματοποίηση εκπαιδευτικής άσκησης Σαουδαράβων στρατιωτικών αξιωματούχων σε ελληνικό έδαφος πιθανότατα μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας.

Εδώ και καιρό, Σαουδάραβες αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την επιθυμία να στείλουν στην Ελλάδα και στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 για συνεκπαίδευση με τις δύο Πολεμικές Μοίρες της Κρήτης και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία γενικότερα.

Όπως φαίνεται οι ασκήσεις στρατιωτικών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα άνοιξαν την όρεξη και άλλων μοναρχιών του Κόλπου με πρώτη τη Σαουδική Αραβία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή είχε επιβεβαιώσει την αποστολή συστοιχίας πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα πως με τη συγκεκριμένη χώρα “ανακαλύπτουμε κοινά γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα