ΑΘΗΝΑ
15:46
|
24.04.2024
Συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη συζητώντας τις διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Κίνας, που κλείνουν φέτος επισήμως τα 50 χρόνια, και τα τελευταία δεδομένα σε σχέση με το Κυπριακό, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος αξιωματούχος, που αξιοποίησε την αφορμή της επικείμενης περιοδείας του σε χώρες της Αφρικής, έκανε μία στάση στην Κύπρο, απευθύνοντας στον Νίκο Χριστοδουλίδη επίσημη πρόσκληση επίσκεψης στο Πεκίνο, την οποία ο τελευταίος έκανε άμεσα δεκτή.

Κυπριακό και διμερείς σχέσεις σε συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου – Κίνας

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή τους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε πως έγινε «ανταλλαγή απόψεων, ειδικότερα ενόψει και της συζήτησης που θα γίνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (σ.σ. στην Κύπρο), αλλά και των αναγκαίων μηνυμάτων, που πρέπει να σταλούν ανάμεσα σε άλλα, σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο, που δεν μπορεί να ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ανέφερε ακόμα ότι με τον Κινέζο ομόλογο του «έγινε συζήτηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κίνα» με αφορμή την υπογραφή διμερούς συμφωνίας επενδύσεων παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα