ΑΘΗΝΑ
22:05
|
26.04.2024
Συνέντευξη του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας στη “Χουριέτ”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ” ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για ασφυκτικές πιέσεις προς την Άγκυρα με ψέματα και συνεχείς NAVTEX. “Η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε ‘ας καθίσουμε να συζητήσουμε’ δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για τις σχέσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του νεοεκλεγέντα προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε “ότι δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών”.

Για τους S-400, ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και πως δεν μπορεί να αναδεικνύεται το θέμα των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων ανάμεσα σε εκατοντάδες θέματα, με επικέντρωση σε αυτό. “Θέλαμε τον FETO, τον δώσατε; Όχι. Οι S-400, δεν είναι επιλογή για μας, είναι ανάγκη. Τίθεται θέμα για την ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας στη συνέντευξή στην εφημερίδα “Χουριέτ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα