ΑΘΗΝΑ
15:56
|
19.04.2024
Ο Τραμπ σχεδίαζε να μεταβεί στη Σκωτία μία μέρα πριν την ορκωμοσία του Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της ΣκωτίαςΝίκολα Στάρτζεον επιβεβαίωσε απόψε πρότερες πληροφορίες της κυριακάτικης σκωτσέζικης εφημερίδας sundaypost.com που ανέφεραν πως ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει άδεια προσγείωσης προεδρικού στρατιωτικού αεροσκάφους (που χρησιμοποιεί συχνά όχι τόσο ο ίδιος όσο η σύζυγός του Μελάνια και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) στο αεροδρόμιο Πρεστγουίκ της Σκωτίας στις 19 Ιανουαρίου. Μία μέρα δηλαδή πριν την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον…

Η Στάρτζεον απέρριψε το αίτημα του Τραμπ επικαλούμενη τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Ξεκαθάρισε πως η επιθυμία του απερχόμενου προέδρου να μεταβεί στο πολυτελές θέρετρο που διατηρεί στο Τέρνμπερι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στους λόγους “επείγουσας ανάγκης” που θα δικαιολογούσαν το ταξίδι του στην Σκωτία.

Trump Turnberry: US Congress launches investigation into Prestwick Airport  deals - BBC News

Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Τέρνμπερι της Σκωτίας είχε έρθει στο προσκήνιο της δημοσιότητας πέρσι το καλοκαίρι, όταν αποκαλύφθηκε πως ο Αμερικανός πρέσβης στη Βρετανία, Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον που είναι στενός φίλος του προέδρου Τραμπ είχε ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της ώστε να διεξαχθεί στο πολυτελές θέρετρο του Τραμπ, στο Τέρνμπερι , το βρετανικό πρωτάθλημα γκολφ.

Σάλος είχε επίσης προκληθεί πέρσι όταν το Πεντάγωνο παραδέχθηκε πως μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες που επέστρεφαν στις ΗΠΑ έκαναν στάση στο αεροδρόμιο Πρεστγουίκ της Γλασκώβης διανυχτερεύοντας… στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του προέδρου Τραμπ!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα