ΑΘΗΝΑ
03:05
|
25.04.2024
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο άνοιξε ο διάλογος ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας Ρωσίας-Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Το ενδεχόμενο συνεργασίας Ρωσίας-Γερμανίας στην από κοινού ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού συζήτησαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ρωσικής ηγεσίας αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησαν για “ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού με έμφαση στις πιθανές προοπτικές μιας κοινής παραγωγής εμβολίων. Συζητήθηκε ότι ο διάλογος στο συγκεκριμένο ζήτημα θα συνεχιστεί μεταξύ των υπουργείων Υγείας και άλλων υπηρεσιών των δύο χωρών”. Κρεμλίνου.

Η ίδια ρωσική κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί από το “Σχήμα της Νορμανδίας”, ενώ αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ήταν το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε για έκτακτη χρήση στις 11 Αυγούστου του 2020. Οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο με το επίπεδο αποτελεσματικότητας να φτάνει στο 91,4%.

Πηγή: Sputniknews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα