ΑΘΗΝΑ
16:18
|
26.04.2024
Τους κορονοϊούς σαν “ενθύμιο” από το Λονδίνο φαίνεται πως εξασφάλισε ο Αρμένιος πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους κορονοϊούς σαν “ενθύμιο” από το Λονδίνο φαίνεται πως εξασφάλισε ο Αρμένιος πρόεδρος Αρμέν Σαρκισιάν καθώς πριν προλάβει να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα κόλλησε τον νέο κορονοϊό Covid-19 και τέθηκε σε απομόνωση.

Συνεργάτες του προέδρου Σαρκισιάν επιβεβαίωσαν πως 67χρονος ηγέτης εκδήλωσε συμπτώματα νέου κορονοϊού και υποβλήθηκε άμεσα σε τεστ, που βγήκε θετικό.

Ας σημειωθεί πως ο Αρμένιος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Λονδίνο στο πλαίσιο προώθησης των διμερών σχέσεων αλλά για προσωπικούς λόγους καθώς είχε προγραμματίσει αφενός να «περάσει τις γιορτινές μέρες της Πρωτοχρονιάς με την οικογένειά του και τα εγγόνια του» και αφετέρου να κάνει επέμβαση στο πόδι.

Παρά την ασθένεια, ο πρόεδρος Σαρκισιίαν φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση καθώς από την απομόνωση συνεχίζει προσωρινά να εκπληρώνει τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

Η Αρμενία, με πληθυσμό περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περισσότερα από 160.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 2.878 νεκρούς.

Οι αρμενικές αρχές δέχθηκαν επικρίσεις για τη διαχείριση της κρίσης, με ειδικούς να επισημαίνουν πως η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων ελήφθη πολύ αργά και ότι πολιτικοί αξιωματούχοι έστελναν αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες.

Την κατάσταση επιδείνωσε η σύρραξη, διάρκειας έξι εβδομάδων, με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα