ΑΘΗΝΑ
20:52
|
26.04.2024
Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τον στόλο αεροσκαφών αγοράζοντας 11 Boeing 767-300.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τον στόλο τους και απολύουν προσωπικό λόγω “καθήλωσης” των αεροσκαφών εξαιτίας της πανδημίας, η Amazon αγοράζει αεροσκάφη.

Ο βασικός λόγος είναι πως η πανδημία Covid-19 εκτόξευσε τις παραγγελίες προϊόντων στα ύψη διεθνώς, εξασφαλίζοντας στο μονοπώλιο ηλεκτρονικού εμπορίου κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει άλλα 11 Boeing 767-300 από τις εταιρείες Delta και WestJet, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε εμπορικά αεροπλάνα μεταφοράς δεμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος αγοράζει αεροσκάφη από αεροπορικές επιβατικές εταιρίες για να συγκροτήσει τον δικό του στόλο, αντί να συνάπτει συμβάσεις με τοπικές εταιρείες ή να αγοράζει δικά του αεροπλάνα, όπως έκανε από το 2016 συγκροτώντας την εταιρία Amazon Global Air.

Η αντιπρόεδρος της Amazon Global Air, Σάρα Ρόουντς εξήγησε ότι «το να έχουμε ταυτόχρονα ενοικιαζόμενα και δικά μας αεροσκάφη στον ολοένα και μεγαλύτερο στόλο μας, θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τη δουλειά μας και επομένως να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας».

Τα τέσσερα αεροπλάνα από τη Westjet θα ενταχθούν στον στόλο της Amazon από φέτος, ενώ τα υπόλοιπα επτά, που θα αγοραστούν από τη Delta, θα είναι έτοιμα το 2022.

Η Amazon Global Air είχε σχεδιάσει την τελευταία διετία την ενίσχυση του στόλου ώστε να απαρτίζεται εντός του 2021 από 70 ιδιόκτητα αεροσκάφη.

Internet shopping a 'tsunami' for global logistics

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα