ΑΘΗΝΑ
05:11
|
20.04.2024
Κανονικά θα δώσει "το παρών" τελικά, στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανονικά θα δώσει “το παρών” τελικά, στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρά την αρχική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου περί του αντιθέτου.

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Τρίτης (5/1) ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στο OPEN TV, ανέφερε αρμοδίως πως ο κ. Ιερώνυμος δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία. 

Λίγο αργότερα και περί τις 9:15 το πρωί της Τρίτης επανέρχεται η Αρχιεπισκοπή και μέσω του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα που μίλησε στον ΣΚΑΪ, βεβαιώνει πως ο αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είχε τονίσει νωρίτερα, πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία καθώς δεν είθισται να “ορκίζει υπουργούς” και ότι την ορκωμοσία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

“Αν ορκιζόταν ο πρωθυπουργός, θα ήταν διαφορετικά” είπε.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να έχει ενημερωθεί για τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό.

Ο κ.κ. Αθηναγόρας χαρακτήρισε το “αντάρτικο” της εκκλησίας ειρηνικό και ανέφερε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές στους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να έρθουν να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο. Δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να τελέσει την Τετάρτη (6/1) τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, μετά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της ΔΙΣ σχετικά με τα αυστηρότερα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στους Ιερούς Ναούς ενόψει Θεοφανείων και έως τις 11 Ιαναουαρίου, αποφασίστηκε ότι η ΔΙΣ “δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμ­μέ­νει σε όσα συμ­φω­νή­θη­καν αρ­χι­κώς με την Πο­λι­τεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Α­γι­α­σμό των υ­δά­των εν­τός των Ι­ε­ρών Ναών της Ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νείων”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα