ΑΘΗΝΑ
13:30
|
19.04.2024
Εν μέσω χάους στην εκπαιδευτική στρατηγική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει το νέο λοκντάουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς η νέα και πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια ελιγμών. Δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα χρησιμοποιήσει “κάθε διαθέσιμο δευτερόλεπτο” για να προστατεύσει τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους από τον ιό που εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Απαντώντας στην σφοδρή κριτική για την απόφασή του να κλείσει τα δημοτικά σχολεία μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να ανοίξουν, ο Τζόνσον είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να τα κρατήσει ανοικτά, ωστόσο δεν του έμεινε άλλη επιλογή. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου που προβλέπεται η λήξη του λοκντάουν. 

Ο Τζόνσον, δέχθηκε επικρίσεις ότι άργησε πάρα πολύ να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας και η  διστακτικότητά του να εισαγάγει αυστηρότερα μέτρα κατά της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων και τα ανάμεικτα μηνύματα που έστειλε για το άνοιγμα ή όχι των δημοτικών προκάλεσε την κριτική στελεχών όχι μονάχα του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, αλλά επίσης από τους κόλπους των Συντηρητικών. Ορισμένοι αποδοκιμάζουν επίσης την επιβολή «δρακόντειων» περιορισμών ζητώντας να αρθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα