ΑΘΗΝΑ
05:14
|
24.01.2021
Ο πρόεδρος Σαρλ Μισέλ μίλησε για την Τουρκία και για τις επόμενες κινήσεις της ΕΕ για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την παρουσία του στη Λισαβόνα για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Πορτογαλία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μίλησε για την Τουρκία αλλά και για τις κινήσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την πανδημία.

Τουρκία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας, τόσο για την ίδια, όσο και για τα κράτη μέλη και πως ενθαρρύνει τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και τις συζητήσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία τον Δεκέμβριο, υπενθύμισε ότι τον μήνα του Δεκέμβρη, η ΕΕ έλαβε την απόφαση για την Τουρκία σε συνέχεια του πλαισίου του Οκτωβρίου, αφού ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση. Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται να επανέλθει στο θέμα της Τουρκίας τον Μάρτιο. Τόνισε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν απολύτως ξεκάθαρο και πως θέλει να δει τον σεβασμό της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ και τα κράτη μέλη.

Αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας, ο πρόεδρος ανακοίνωσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής πριν τα τέλη του Ιανουαρίου για τη διαχείριση της πανδημίας. Υπενθύμισε την οικονομική επένδυση της ΕΕ στην δημιουργία των εμβολίων, η οποία απέδωσε, αφού σε μόλις εννέα  μήνες αναπτύχθηκε εμβόλιο. Σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται έγκριση του δεύτερου εμβολίου. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν σημαντικά το 2ο και το 3ο τρίμηνο του 2021, και πως το συνολικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και το 1ο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: KYΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Μπάιντεν

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Η Γαλλία σκοπεύει να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αιμομιξία.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα