ΑΘΗΝΑ
11:24
|
19.01.2021
Παρά τις προσδοκίες του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε πως δεν θα αντιταχθεί στην επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν, καθώς το Σύνταγμα τον περιορίζει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενος τις διατάξεις του Συντάγματος. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, είχε ζητήσει από τον Μάικ Πενς, ο οποίος προεδρεύει της συνεδρίασης, να αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν.

Με επιστολή του, που δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο Πενς παρέθεσε τα επιχειρήματά του σχετικά με την αδυναμία του να αντιταχθεί στην  πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην επιστολή του πως ο όρκος του να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα τον εμποδίζει να διεκδικήσει μονομερή εξουσία ώστε να καθορίσει ποιες εκλογικές ψήφοι πρέπει να προσμετρηθούν και ποιες όχι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Ο Χουάν Γκουαϊδό έχει βγάλει δύο δισ. ευρώ σε τράπεζες της Ευρώπης

Ο Τραμπ αναγγέλλει άνοιγμα των συνόρων για τους Ευρωπαίους, διαφωνεί ο Μπάιντεν

Σε ΜΕΘ με σοβαρά συμπτώματα COVID-19 ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας

Πιο παράλογη όλων η τελευταία απέλαση επί προεδρίας Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα