ΑΘΗΝΑ
08:03
|
20.04.2024
Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας παραδέχεται πως η χώρα χρεοκόπησε αποδίδοντας την οικονομική κρίση στον κορονοϊό, την ώρα που λήγουν οι οικονομικές ενισχύσεις προς τους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε την Τρίτη (5/1), πως “Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα”:, αποδίδοντας οικονομική κατάρρευση της χώρας στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας. 

Την ίδια ώρα λαμβάνουν τέλος οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούσε το δημόσιο, γλιτώνοντας  έως τώρα δεκάδες εκατομμύρια πολίτες από την εξαθλίωση. Η δημοτικότητα του προέδρου αυξήθηκε χάρη στις έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις που προσφέρονταν επί εννέα μήνες σε 68 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, δηλαδή σχεδόν στο ένα τρίτο του πληθυσμού. Τον Ιανουάριο όμως οι ενισχύσεις αυτές σταμάτησαν, καθώς η κυβέρνηση πιέζεται από τις αγορές, που ανησυχούν για το υψηλό επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της Βραζιλίας. Σύφωνα με τον Μαρσέλου Νέρι, διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος Ζετούλιου Βάργκας (FGV), η εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα στο χείλος της κοινωνικής αβύσσου.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού αυξάνονται διαρκώς. Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 1.171 ασθενείς, ενώ επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 57.000 κρούσματα, με την κατάσταση να αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες εβδομάδες, λόγω των μαζικών δημόσιων συναθροίσεων και των οικογενειακών συγκεντρώσεων στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα