ΑΘΗΝΑ
12:55
|
25.04.2024
Τόνισε πως οι συνομιλίες που είχε στη Σουηδία ανέδειξαν την ανάγκη να γίνει η Μέση Ανατολή "μία περιοχή ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Άϊμαν Σαφάντι ζήτησε να ξεκινήσει διάλογος με το Ιράν προκειμένου να μπει ένα τέλος στις περιφερειακές εντάσεις.

Μετά από συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του σε Σουηδία και Γερμανία στο πλαίσιο της “Πρωτοβουλίας της Στοκχόλμης” για τον πυρηνικό αφοπλισμό, απαίτησε την εκπροσώπηση του Αραβικού Συνδέσμου σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις που θα αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

https://twitter.com/ForeignMinistry/status/1346910652250562571

Τόνισε πως οι συνομιλίες που είχε την Τετάρτη στη Σουηδία ανέδειξαν αφενός την ανάγκη να γίνει η Μέση Ανατολή “μία περιοχή ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής”, αφετέρου να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα τερματίζει τις εντάσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα ρυθμίζει παραμέτρους σχετικά με το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα αλλά και την ανάσχεση της “παρέμβασης” της Τεχεράνης “στις αραβικές υποθέσεις”.

Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζεται η πραγματοποίηση ειλικρινούς και διάφανου διαλόγου με συγκεκριμένη ατζέντα που θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που προκαλούν ένταση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας (που έχει επίσημες σχέσεις εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες με το Ισραήλ) εμφανίζεται σε μία περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας και να επιχειρήσει πιθανώς εκτόνωση της οξυμένης έντασης στον Περσικό Κόλπο.

Αφορμή για την ένταση στις σχέσεις του Ιράν και των ΗΠΑ έδωσε η επιλογή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει, το Μάιο του 2018, μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα