ΑΘΗΝΑ
22:10
|
26.04.2024
Ο Έλον Μασκ είναι και επίσημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μετά και τη σημερινή κίνηση των μετοχών του στις αγορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκκεντρικός Έλον Μάσκ, ιδιοκτήτης των εταιριών Tesla και SpaceX είναι από σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Γη, καθώς η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 185 δισ. δολάρια.

Με τη σημερινή άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 6%, ο Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος κρατούσε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο από το 2017 και διαθέτει σήμερα περιουσία 184 δισ. δολαρίων.

Η αναρρίχηση του Μασκ στην κορυφή της λίστας των πλουσίων είναι η ταχύτερη που έχει γίνει ποτέ. Και σίγουρα αποτελεί ένα δραματικό comeback για έναν επιχειρηματία που  πριν από 18 μήνες βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς η Tesla «έκαιγε» χρήματα και έδινε μάχη επιβίωσης. Ο Μασκ ξεκίνησε την περασμένη χρονιά από την 35η θέση της λίστας, αλλά μέχρι τον περασμένο Αύγουστο είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και τώρα απέχει μια ανάσα από την κορυφή.

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος Μασκ έχει κατά καιρούς προκαλέσει με άκρως αρνητικό τρόπο για τις δηλώσεις του τις επιχειρηματικές πρακτικές του. Η Tesla έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και ”ξεζούμισμα” των εργαζομένων της, ενώ ο Μασκ πρόσφατα πέτυχε να παρακάμψει το λοκντάουν στην Καλιφόρνια, απειλώντας τις τοπικές αρχές πως θα μεταφέρει από την πολιτεία την μοναδική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή οι τοπικές αρχές τον εμποδίζουν να επανεκκινήσει άμεσα την παραγωγή λόγω της πανδημίας. Δεν είναι άλλωστε μακρινή η εποχή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον κατηγορούσε για απάτη.

Πηγές: BBC, Reuters, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα