ΑΘΗΝΑ
21:07
|
01.12.2021
Η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε το φαινόμενο της πανδημίας “δυναμικό”. “Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο, σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, από ό,τι φαίνεται, το click away θα επανέλθει άμεσα στη λειτουργία, ίσως κι από Δευτέρα. Αυτό θα το κρίνει η επιτροπή λοιμωξιολόγων – επιδημιολόγων τις επόμενες ώρες”, είπε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα σχολεία, ο Yπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα. Αντιθέτως, σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστήματα, διευκρίνισε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, αφού προηγείται η επαναλειτουργία των σχολείων.

Σε άλλα θέματα ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για “τσουνάμι μεταρρυθμίσεων” το προσεχές διάστημα. Ειδικότερα, από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκινά η λειτουργία της Βουλής είπε ότι “ξεκινά ένα τσουνάμι μεταρρυθμίσεων” σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, με τα εξοπλιστικά, με την επιτάχυνση στις δημόσιες συμβάσεις, το μεγάλο εργασιακό νομοσχέδιο “έτσι ώστε να φύγουμε από παρωχημένες διατάξεις”.

Ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου για τα νομοθετήματα και τις δράσεις ανά Υπουργείο, υπογράμμισε πως “για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός» καθώς και «τέτοιο πλαίσιο δημοκρατικής λογοδοσίας”.

Απαντώντας στα ερωτήματα για τον ανασχηματισμό επέμεινε πως “αναδεικνύει ότι έχουμε πετυχημένη κυβέρνηση αφού δεν υπάρχουν τεκτονικές αλλαγές”. Ενώ στην κριτική ειδικότερα για πολυπληθές υπουργικό σχήμα αντέτεινε πως “σημασία έχει το ‘βαρύ όχημα’ να τρέχει με την αναγκαία ταχύτητα και να είναι ασφαλές, και όχι αν έχει 5 ή 7 άτομα”. Σύμφωνα δε με την προσέγγιση του υπουργού Επικρατείας το σχήμα είναι λειτουργικό και όχι βαρύ.

Στα θέματα των σχέσεων με την Εκκλησία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο. Είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση, σημείωσε εμφατικά εξάλλου.

“Ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία”, ανέφερε ακόμη ενώ επανέλαβε πως αναφορικά με τις αποφάσεις για τους ναούς κατά τη γιορτή των Φώτων, πως η Εκκλησία ήταν ενήμερη. Οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι διακριτοί, συνέχισε, ενώ χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

Ερωτηθείς ειδικά για το ρόλο που ο ίδιος έπαιξε, ο Γ. Γεραπετρίτης γνωστοποίησε ότι υπάρχει πάρα πολύ στενή συνεργασία με το γραφείο του αρχιεπισκόπου και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, επίσης ότι “χάρη στη δική μας παρέμβαση επιλύθηκαν πολλά και σημαντικά ζητήματα μεταξύ κράτους και εκκλησίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Δημοκρατία στις ΗΠΑ έχει αποτύχει, πιστεύουν οι νεαροί Αμερικανοί

Επ’ αόριστον εκτός CNN ο παρουσιαστής Κρις Κουόμο

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει επιείκεια στους επίορκους αστυνομικούς

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και κόντρα Μητσοτάκη-Πολάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα