ΑΘΗΝΑ
05:10
|
26.04.2024
Την άμεση απομάκρυνση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρωτοφανή εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο ζήτησε απόψε η (Δημοκρατική) Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απομάκρυνση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρωτοφανή εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο ζήτησε απόψε η (Δημοκρατική) Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο,. μετά τα χτεσινά έκτροπα, η Πελόζι εξήγησε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τα καθήκοντά του διαφορετικά το Κογκρέσο θα ξεκινήσει κίνηση καθαίρεσης σε βάρος του.

«Μπορεί να βλάψει και άλλο τη χώρα! Οποιαδήποτε μέρα μπορεί να δούμε νέο σόου τρόμου για την Αμερική. Η απομάκρυνσή του είναι επείγουσα ανάγκη υψίστης σημασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Η απαίτηση της Νάνσι Πελόζι συνάδει με τις αντιδράσεις και άλλων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και γερουσιαστών.

Ελάχιστες ώρες πριν την συνέντευξη Τύπου ο Δημοκρατικός επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ είχε προτείνει την καθαίρεση του προέδρου βάση της 25ης Τροπολογίας.

Το ίδιο είχε κάνει και ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ, εκτιμώντας πως ο πρόεδρος Τραμπ “έχει χάσει την επαφή, όχι μόνο με τα καθήκοντά ή ακόμη και με τον όρκο του, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα