ΑΘΗΝΑ
19:14
|
25.04.2024
O εκλεγμένος πρόεδρος χαρακτήρισε τους εισβολείς ως «εγχώριους τρομοκράτες» και κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο για τις βίαιες ενέργειες που συγκλόνισαν τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία μέρα μετά τις πρωτοφανείς ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο κτίριο –με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες–, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τους εισβολείς ως «εγχώριους τρομοκράτες» και κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο για τις βίαιες ενέργειες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα. 

Όπως υπογράμμισε ο Μπάιντεν, η συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ «δεν ήταν διαμαρτυρία… ήταν χάος». Πρόσθεσε πως «δεν ήταν διαδηλωτές. Μην τολμήσετε να τους ονομάσετε διαδηλωτές. Ήταν ένας ταραχώδης όχλος – στασιαστές, εγχώριοι τρομοκράτες».

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών απέδωσε την ευθύνη στον Τραμπ, τονίζοντας πως οι ενέργειες που έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος για να ανατρέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς του έθνους, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, οδήγησαν στο χάος που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του στους οπαδούς του Τραμπ, σε συνδυασμό με τα φαινόμενα ρατσισμού που εξακολουθούν να υπάρχουν στις ΗΠΑ. Όπως επισήμανε, οι οπαδοί αυτοί, οι οποίοι ήταν σε μεγάλο βαθμό λευκοί, δεν αντιμετωπίστηκαν επιθετικά από την αστυνομία, εξαιτίας εν μέρει της φυλής στην οποία ανήκουν. 

«Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι αν ήταν μια ομάδα διαδηλωτών από τους Black Lives Matter, δεν θα είχαν αντιμετωπιστεί πολύ διαφορετικά από τους κακοποιούς που εισέβαλαν χθες στο Καπιτώλιο», επισήμανε με νόημα. 

Πηγές: Εφημερίδα Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα