ΑΘΗΝΑ
05:32
|
18.04.2024
Ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι όπου τελούνταν αγρυπνία στην πόλη Κελάγια του κεντρικού Μεξικού αργά την Πέμπτη και σκότωσαν εννέα άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι όπου τελούνταν αγρυπνία στην πόλη Κελάγια του κεντρικού Μεξικού αργά την Πέμπτη και σκότωσαν εννέα άτομα, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ένα από τα χειρότερα κρούσματα βίας που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η πόλη Κελάγια βρίσκεται στην πολιτεία Γκουαναχουάτο, ένα από τα κύρια σημεία ανάφλεξης της βίας μεταξύ των συμμοριών ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια.

H άνοδος του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στην εξουσία πριν δύο χρόνια έδωσε ελπίδες για μείωση της εγκληματικότητας, όμως η κυβέρνηση αδυνατεί να καταστείλει την εγκληματική δραστηριότητα και ο πόλεμος των ναρκοσυμμοριών έχει εξελιχθεί σε ενδημικό φαινόμενο.

Τον Ιούλιο, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε κέντρο αποκατάστασης ναρκωτικών στην πόλη Ιραπουάτο της ίδιας πολιτείας. Εκτιμάται ότι 9 δολοφονίες την ημέρα γίνονται στην πολιτεία Γκουαναχουάτο.

Πηγές: The New York Times, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα