ΑΘΗΝΑ
17:20
|
26.04.2024
Την ερχόμενη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί αναμένεται να καταθέσουν πρότασης μορφής εναντίον του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ερχόμενη Δευτέρα οι Δημοκρατικοί αναμένεται να καταθέσουν πρότασης μορφής εναντίον του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα μετά την πρωτοφανή εισβολή ακροδεξιών οπαδών του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους Δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κληθείς από το CNN International να απαντήσει στο κατά πόσο πιστεύει ότι είναι σωστό το Κογκρέσο να καταθέσει πρόταση μομφής τη Δευτέρα, κράτησε αποστάσεις δηλώνοντας πως «Οι αποφάσεις του Κογκρέσου ανήκουν στο Κογκρέσο», ενώ σημείωσε πως προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η προετοιμασία για τη νέα του διοίκηση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, την εκστρατεία εμβολιασμού και την οικονομική ανάπτυξη.

Νωρίτερα ο Μπάιντεν εμφανίστηκε σήμερα από την απόφαση που έλαβε ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου. «Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα