ΑΘΗΝΑ
19:14
|
25.04.2024
Ζητά την τιμωρία όσων συμμετείχαν στα επεισόδια στο Καπιτώλιο αλλά υπαινίσσεται πως θα παίξει ρόλο και στο μέλλον...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε θεαματική “κυβίστηση” προχώρησε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νιώθοντας τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα αποτρόπαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και τις πιέσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών (εντός και εκτός Κογκρέσου) για την άμεση καθαίρεσή του.

Μπροστά στο ενδεχόμενο μίας ατιμωτικής αποπομπής αλλά και πιθανών προβλημάτων με τη δικαιοσύνη ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη το μεσημέρι σε σύντομο βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στρεφόμενος εναντίον των υποστηρικτών που ο ίδιος ενθάρρυνε να υπερασπιστούν την “κλεμμένη” του “νίκη” στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη!

Τέσσερις οι νεκροί από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Καπιτώλιο “αποτρόπαια”, δήλωσε “έξω φρενών” με την ειδεχθή επίθεση στο κογκρέσο, και απείλησε τους πρωταγωνιστές των πρωτοφανών επεισοδίων πως “θα πληρώσουν” επειδή παραβίασαν τον νόμο…

Ο μόνος μου στόχος ήταν η ακεραιότητα των εκλογών” είπε χαρακτηριστικά ισχυριζόμενος πως επιχείρησε να το κάνει…”με νόμιμα μέσα”!

Τώρα εστιάζω στην εξασφάλιση της ομαλής, διατεταγμένης και άψογης μεταβίβασης εξουσίας …Είναι η ώρα για γιατρειά και συμφιλίωση! Το 2020 ήταν χρονιά-πρόκληση για τις ΗΠΑ και το λαό μας λόγω πανδημίας” ανέφερε ανερυθρίαστα!

Όμως το καλύτερο ο απερχόμενος πρόεδρος το άφησε για το τέλος καθώς υπαινίχθηκε πως δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από τον πολιτικό βίο αλλά να αξιοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει όπως και όσο μπορεί τις ψήφους των περίπου 75.000.000 Αμερικανών πολιτών που τον ψήφισαν.

Απευθύνομαι σε όλους τους θαυμάσιους υποστηρικτές μου: Ξέρω ότι απογοητευτήκατε αλλά να ξέρετε ότι το απίστευτο ταξίδι μας μόλις άρχισε!” ανέφερε επί λέξει δείχνοντας πως προτίθεται να συνεχίσει το ρόλο χειραγώγησης των πιο εξασθενημένων αλλά και απογοητευμένων τμημάτων της αμερικανικής κοινωνίας όχι απαραίτητα με μοναδικό στόχο τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024…

Η στροφή 180 μοιρών του προέδρου Τραμπ προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων οργής αλλά και απογοήτευσης στους χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές των ομάδων “MAGA” (“Make America Great Again”,”Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά”) .

Η απογοήτευση των οπαδών

Οι αναρτήσεις του σε λιγότερο δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν πολυποίκιλες αλλά κινήθηκαν μεταξύ οργής και απογοήτευσης.

Εισβολή στο Καπιτώλιο - Δραματικές ώρες στις ΗΠΑ: 4 οι νεκροί - Δεκάδες  συλλήψεις | ενότητες, κόσμος | Real.gr

_”Πρώτα μας λέει ότι θα γίνουν άγρια πράγματα, και μόλις γίνονται άγρια τα πράγματα, τα αποκαλεί “ειδεχθή επίθεση” και σηκώνει το τρίτο δάκτυλο στους υποστηριτές του. Απίστευτο” έγραψε ένας υποστηρικτής του με το ψευδώνυμο bck-.

Ένας άλλος με το ψευδώνυμο …”Toughsky_Shitsky” σχολίασε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου ως εξής:

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν χρόνο, χρήμα και συναίσθημα μετά την έκκλησή του να ταξιδέψουμε στην Ουάσιγκτον ώστε να ακουστούν οι φωνές τους υπέρ των δίκαιων εκλογών και υπέρ του Τραμπ, μόνον και μόνον για να εισπράξουν πισώπλατο χτύπημα, ενώ ενήργησαν ως ελεύθεροι άνθρωποι σε μία ελεύθερη χώρα”.

Άλλοι τέλος ερμήνευσαν τη στροφή του προέδρου Τραμπ σαν αποτέλεσμα εκβιασμού ή “ομηρίας” σχολιάζοντας πως τους φάνηκε σαν “όμηρος που διάβαζε έτοιμο σενάριο”…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα