ΑΘΗΝΑ
04:06
|
24.01.2021
Έκλεισε συμφωνία με την αμερικανική Moderna – Το νωρίτερο τον Μάρτιο οι πρώτες δόσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού για έκτακτη χρήση. Το “πράσινο” φως έλαβε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Moderna, το οποίο έχει επίσης εγκριθεί και χορηγείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πως το εν λόγω εμβόλιο ικανοποιεί τα “υψηλά στάνταρντ ασφαλείας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας” που απαιτούνται από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας. Η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει δέκα εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, αλλά όπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες δόσεις θα παραδοθούν το νωρίτερο τον Μάρτιο.  

Σημειώνεται πως περίπου πέντε εκατομμύρια Βρετανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης/ Astra Zeneca. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του τρίτου εμβολίου στη χώρα σημειώνοντας πως πρόκειται για “ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιό μας για την καταπολέμηση αυτής της τρομακτικής ασθένειας”.

Πηγή: The Guardian, Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία-Covid-19: 13.331 νέα κρούσματα

Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα