ΑΘΗΝΑ
04:05
|
27.06.2024
Εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καθαιρέσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η Γερουσία είναι απίθανο να ενεργήσει επί του άρθρου έως ότου λήξει η…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καθαιρέσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η Γερουσία είναι απίθανο να ενεργήσει επί του άρθρου έως ότου λήξει η θητεία του, ανέφερε η The Washington Post, επικαλούμενη σημείωμα του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, που στάλθηκε σε συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους.

Σύμφωνα με το σημείωμα, η Γερουσία, η οποία επί του παρόντος έχει κάνει διακοπή, δεν θα συγκληθεί εκ νέου για κάποιο ουσιαστικό θέμα έως τις 19 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι το ανώτερο τμήμα μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία καθαίρεσης την προηγούμενη της ορκομωσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια μέρα ή την επόμενη μέρα, οι υπεύθυνοι για την καθαίρεση της Βουλής των Αντιπροσώπων θα εκθέσουν τα άρθρα.

“Οι κανόνες καθαίρεσης στη Γερουσία προβλέπουν ότι στις 13:00 την ημέρα αφότου οι υπεύθυνοι εκθέσουν τα άρθρα ενώπιον της Γερουσίας, η Γερουσία πρέπει να προχωρήσει στην εξέταση τους. Συνεπώς, η δίκη της Γερουσίας θα ξεκινήσει μετά τη λήξη της θητείας του Προέδρου Τραμπ – είτε μία ώρα μετά τη λήξη της στις 20 Ιανουαρίου, ή είκοσι πέντε ώρες μετά τη λήξη της στις 21 Ιανουαρίου “, ανέφερε το σημείωμα.

Η δυνατότητα σύγκλησης της Γερουσίας νωρίτερα από τις 19 Ιανουαρίου θα απαιτούσε τη συγκατάθεση και των 100 Γερουσιαστών, κάτι που είναι πολύ απίθανο στο ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανικό επιμελητήριο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών πρόκειται να παρουσιάσει άρθρα καθαίρεσης εναντίον του Τραμπ τη Δευτέρα, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτώλιου σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το Κογκρέσο από το να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού ο Τραμπ προέτρεψε τους οπαδούς του να «πολεμήσουν» για να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα της υποτιθέμενης εκλογικής απάτης.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απόπειρα πραξικοπήματος σε εξέλιξη, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Βολιβίας

Οι Χούθι λένε πως χτύπησαν το πλοίο MSC Manzanillo στη Χάιφα

ΟΗΕ: Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Σκηνικό αποκάλυψης» εάν επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα