ΑΘΗΝΑ
10:23
|
25.01.2021
Η Κίνα ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς σε επαρχιακή περιοχή, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν μια νέα εστία μετάδοσης κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σιτζιαζουάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, ανέστειλε τη λειτουργία του μετρό της πόλης και στη συνέχεια συμπεριέλαβε στην απαγόρευση όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς, καθώς και τα ταξί.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε 33 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα στις 8 Ιανουαρίου, λιγότερα από τα 53 που είχαν ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα. Η υπηρεσία ανέφερε πως 14 από τις συνολικά 17 μολύνσεις τοπικής μετάδοσης διαγνώστηκαν στη Χεμπέι.

Την Πέμπτη (7/1) οι αρχές απαγόρευσαν τις αναχωρήσεις από την Σιτζιαζουάνγκ. Η πόλη ξεκίνησε  να υποβάλλει σε μαζικά διαγνωστικά τεστ τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της.

Οι δημοτικές αρχές επεσήμαναν την Παρασκευή στους κατοίκους πως πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για τουλάχιστον επτά ημέρες, ακόμη και αφού κάνουν το τεστ.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε επίσης 38 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις του ιού, λιγότερες από τις 57 που είχε ανακοινώσει την προηγουμένη. Η Κίνα δεν κατατάσσει τους ασθενείς αυτούς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδιανάπολη: Μακελειό με έξι νεκρούς, ανάμεσά τους και μία έγκυος

Καλιφόρνια: Νεκρός λίγες ώρες μετά από εμβολιασμό – Κατεπείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Κορονοϊός: Εμβολιάζονται στο Ισραήλ οι ηλικίες από 16 έως 18 ετών

Έφτασε στον Πειραιά ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα