ΑΘΗΝΑ
10:03
|
19.04.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είπε την γνώμη του για την πρωτοφανή πολιτική εξέγερση της Τετάρτης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες απαιτούν την άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ μετά την επίθεση της Τετάρτης στο Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον από τους υποστηρικτές του. Μερικοί από τους εχθρούς του Τραμπ βλέπουν τα γεγονότα ως απόπειρα «πραξικοπήματος». Οι υποστηρικτές του προέδρου ισχυρίζονται ότι το πραγματικό «πραξικόπημα» πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο μέσω ευρείας εκλογικής απάτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είπε την γνώμη του για την πρωτοφανή πολιτική εξέγερση της Τετάρτης στην καρδιά της αμερικανικής εξουσίας, υποδηλώνοντας ότι η Αμερική τώρα αποκομίζει απλά μια γεύση από το είδος της βίας και του χάους που προσπαθεί να σπείρει σε χώρες σε όλο τον κόσμο για χρόνια.

«Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις πολιτικές του Τραμπ και αυτό που έχουμε δει είναι ένα τυπικό παράδειγμα των εγκλημάτων που διέπραξε στην Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, την πολιορκία του Ιράν και της Βενεζουέλας», καθώς και τις δολοφονίες του διοικητή της δύναμης αλ-Κουντς, Κασέμ Σολεϊμανί και του ιρακινού αρχηγού πολιτοφυλακής, Αμπού Μαχντί αλ-Μουχαντίς, δήλωσε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από το Λιβανέζικο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι al-Manar την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, παρόμοια βία με αυτή που παρατηρήθηκε την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, είχε προηγουμένως θεριστεί από την Αμερική για να ανατρέψει κυβερνήσεις σε άλλα έθνη. «Είναι ένα μικρό παράδειγμα του τι έχει διαπράξει ο Τραμπ στα τέσσερα χρόνια του σε πολλές άλλες χώρες», δήλωσε ο Νασράλα. «Ακόμα και οι Αμερικανοί ένιωθαν ότι μπορεί να τους σκοτώσει», πρόσθεσε.

Τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός πέθαναν μετά την πολιορκία του Καπιτωλίου, η οποία ακολούθησε μια ομιλία του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του, στην οποία υποσχέθηκε ότι «δεν θα παραδεχτεί ποτέ» τις εκλογές του Νοεμβρίου καθώς το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να πιστοποιήσει επίσημα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν εντός της νομοθετικής έδρας εξουσίας .

Ο Νασράλα τόνισε τη σημασία των γεγονότων της Τετάρτης. «Εάν ήταν μικρό, όλες αυτές οι ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας εκδίωξης του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, δεν θα ήταν απαραίτητες. Αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τεράστιο και θα επηρεάσει τον κόσμο », τόνισε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα έδειξαν« την πραγματικότητα της αμερικανικής δημοκρατίας, την οποία προσπάθησαν να διαδώσουν σε όλο τον κόσμο, και το περιστατικό πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω. “

Ο Νασράλα προειδοποίησε επίσης ότι το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Αμερικής παραμένει «στα χέρια ενός τρελού ανόητου που ονομάζεται Τραμπ» και είπε ότι ελπίζει ότι οι υπόλοιπες μέρες της θητείας του θα περάσουν χωρίς συμβάν. «Ο Θεός να προστατεύει τον κόσμο από ό, τι μπορεί να κάνει», είπε.

Η Χεζμπολάχ, η πολιτική και μαχητική ομάδα – που χαρακτηρίζεται εν μέρει ως “τρομοκρατική οργάνωση” από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση – είναι ένα κίνημα αντίστασης του Λιβάνου το οποίο είναι χαλαρός σύμμαχος με το Ιράν και έχει βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση στο δεκαετή πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών Τακφίρι, συμπεριλαμβανομένης της Ντες (ISIS) * και της Αλ Κάιντα. Εκτός από τους τζιχαντιστές, η Χεζμπολάχ έχει επανειλημμένα έρθει σε σύγκρουση με το Ισραήλ, συμμετέχοντας σε δεκάδες σημαντικές αψιμαχίες με την Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη τα τελευταία είκοσι χρόνια, και πολεμώντας έναν μεγάλο πόλεμο το 2006 που κατέληξε σε εκεχειρία που επιβλήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν σχέδια για έναρξη διαδικασίας καθαίρεσης εναντίον του Τραμπ μόλις τη Δευτέρα. Οι Ρεπουμπλικανικοί νομοθέτες αντιτάχθηκαν στην ιδέα, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα «χωρίσει περισσότερο τη χώρα μας». Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί για μια «ομαλή» μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα