ΑΘΗΝΑ
04:33
|
29.06.2024
Η ελβετική οικονομία θα μπορούσε να αναπτυχθεί πάνω από το διπλάσιο του ρυθμού της το 2021 και 2022, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 4%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής, Scheidegger ανέφερε στην εφημερίδα NZZ am Sonntag πως η οικονομία αναπτύσσεται συνήθως με ρυθμό περίπου 1,7% ετησίως, και πως στο θετικό σενάριο, αναμένεται μια ισχυρή ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία από το καλοκαίρι και μετά, προσθέτοντας πως σε αυτήν την περίπτωση, η Ελβετία θα μπορούσε να επιτύχει αύξηση περίπου 4% τόσο το 2021 όσο και το 2022.

Η ύφεση του 2020 είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 72 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (81,32 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ελβετική οικονομία, και η κρατική ενίσχυση, που ισοδυναμούσε με το 5% του ΑΕΠ, απέτρεψε τα χειρότερα. Ο οικονομικός αναλυτής προσέθεσε πως το ΑΕΠ θα πρέπει να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα έως το τέλος του 2021, πρόσθεσε, με επενδύσεις από εταιρείες που υποστηρίζουν την ανάκαμψη, καθώς, όπως ανέφερε, η επένδυση είναι ο δεύτερος βασικός μοχλός παράλληλα με την κατανάλωση.

Η Ελβετία αποτελεί μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με την στήριξη χρηματοοικονομικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών. Αν και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της,  μέσω μιας σειράς συμφωνιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα