ΑΘΗΝΑ
11:59
|
14.04.2021
Μια σειρά από μεγαθήρια της αμερικανικής οικονομίας σκέφτονται να αποσυρθούν από το πεδίο των πολιτικών χορηγιών μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια σειρά από μεγαθήρια της αμερικανικής οικονομίας σκέφτονται να αποσυρθούν από το πεδίο των πολιτικών χορηγιών μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, όταν ακροδεξιοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Εταιρίες όπως οι τραπεζικοί κολοσσοί Goldman Sachs, JPMorgan και Citigroup, ο γίγαντας του ξενοδοχειακού τομέα Marriott International, η πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία των ΗΠΑ, Blue Cross Blue Shield, η χημική πολυεθνική Dow κατέστησαν σαφές πως τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες θα σταματήσουν κάθε χρηματοδοτική δραστηριότητα είτε σε βουλευτές και γερουσιαστές που αμφισβήτησαν το εκλογικό αποτέλεσμα, είτε γενικά και στα δύο κόμματα εξουσίας.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη και σε πολιτειακό επίπεδο, με τους γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζος Χόλεϊ να αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα χρηματοδότησης, μετά την πεισματική τους άρνηση να επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, στεκόμενοι στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου Τραμπ.

Οι κινήσεις του επιχειρηματικού κόσμου ερμηνεύονται είτε ως μια κίνηση οπισθοχώρησης τους από τον ενεργό πολιτικό βίο σε μια προσπάθεια να μην ταυτιστούν απόλυτα με το ένα ή άλλο κόμμα σε μια περίοδο μεγάλης πόλωσης είτε ως μια κίνηση αποδοκιμασίας προς την διχαστική ρητορική του Τραμπ και των υποστηρικτών του εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΙΝΑΛ: Να σταματήσει η Κυβέρνηση το “εμπόριο ελπίδας”

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ: “Η Ιθάκη θα μείνει αβύθιστη”

Πυρά Ζαχάροβα για τα περί “ρωσικής προβλεψιμότητας” της Ψάκι

Η Κομισιόν δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα