ΑΘΗΝΑ
19:27
|
19.04.2024
Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν την προσπάθεια της Πελόζι να περάσει με γρήγορες διαδικασίες την καθαίρεση του προέδρου Τραμπ ενώ οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές μπλόκαραν σε πρώτη φάση την προσπάθεια της “Δημοκρατικής” προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να προωθήσει χωρίς συζήτηση, ακροάσεις και ονομαστική ψηφοφορία προς τη Γερουσία νομοσχέδιο με στόχο την καθαίρεση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το βασικό επιχείρημα που επικαλέστηκαν ήταν πως δεν είναι δυνατόν να κινείται μία τέτοια διαδικασία έναντι εκλεγμένου ανώτατου αξιωματούχου δίχως να έχει προηγηθεί η προσήκουσα διαδικασία στο κογκρέσο.

Η αντίδρασή τους ήρθε μετά την κατάθεση άρθρου για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ με πρωτοβουλία Δημοκρατικών βουλευτών.

Κατηγόρησαν τον Τραμπ για «υποκίνηση ανταρσίας» επικαλούμενοι τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, τις πιέσεις που άσκησε νωρίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών της Τζόρτζιας πριν τις επαναληπτικές εκλογές για δύο έδρες της Γερουσίας και τις ψευδείς και αναπόδεικτες δηλώσεις τους περί “κλοπής της εκλογικής νίκης” από τον συνυποψήφιό του, Τζο Μπάιντεν.

Συναγερμός στο FBI

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση δείχνει επικίνδυνα φορτισμένη.

Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν επικαλούμενη πηγές στο FBI και πληροφορίες δημοσιογράφου του ABC μετέδωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για το σχέδιο ένοπλης ομάδας Αμερικανών προκειμένου να φθάσουν στην Ουάσιγκτον στις 16 του μήνα και να προκαλέσουν επεισόδια και πιθανώς αιματυχία κατά την τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. Η πιθανότητα πρόκλησης “τεράστιου ξεσηκωμού” φέρεται πως πιθανή σε περίπτωση καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ…

Αξίζει να επισημανθεί πως νωρίτερα σήμερα η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω “συνεχιζόμενων απειλών” από ομάδες που ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 του μηνός.

Στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν την πιθανή διαταραχή των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολλές περιοχές του πάρκου Νάσιοναλ Μολ. “Από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, σταματούν οι ξεναγήσεις στο Μνημείο του Ουάσινγκτον. Ενδέχεται επίσης να διακόπτεται προσωρινά η πρόσβαση σε οδικούς άξονες, σε χώρους στάθμευσης και στις τουαλέτες του πάρκου για να προστατευθούν η δημόσια ασφάλεια και οι πόροι του πάρκου” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα