ΑΘΗΝΑ
16:56
|
19.04.2024
"Ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. Κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο να “ξεφύγουν τα πράγματα” στις ΗΠΑ και να φθάσουμε το επόμενο διάστημα σε ακραίες, ανεξέλεγκτες καταστάσεις με βατήρα τα ψέματα, τη μη ανεκτικότητα και τη μισαλλοδοξία χτύπησε ο Αυστριακός, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, και γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

«Γνωρίζω πολύ καλά τη “Νύχτα των Κρυστάλλων”. Ήταν μια νύχτα οργής εναντίον των Εβραίων που έγινε το 1938 από τους ναζιστές ομοϊδεάτες των “Proud Boys”. Η Τετάρτη ήταν η “Ημέρα των Κρυστάλλων” εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν τα σπασμένα γυαλιά στα παράθυρα του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. Κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα» ξεκίνησε ο Σβαρτσενέγκερ προλογίζοντας το βίντεο-παρέμβαση διάρκειας κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά.

Κατηγορεί ευθέως τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως με ψέματα προσπάθησε να σπιλώσει την εκλογική νίκη του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, καλώντας τους Αμερικανούς να συλλογιστούν τις συνέπειες του εγωισμού και του κυνισμού. Τον κατηγορεί πως επιχείρησε πραξικόπημα παραπλανώντας τον κόσμο με ψέματα.

Ανακάλεσε στη μνήμη του βιώματα την περίοδο που ήταν παιδί στην Αυστρία και έβλεπε τον πατέρα του αλλά και τους πατεράδες των φίλων του να μεθούν δύο και τρεις φορές τη βδομάδα, να χτυπούν τα παιδιά τους και να τρομοκρατούν τις συζύγους τους από τον βαθύ ψυχικό και σωματικό πόνο που υπέστησαν συμμετέχοντας διά της συναίνεσης, της σιγής, της σύμπραξης στις ναζιστικές θηριωδίες. “Ο πατέρας μου και οι γείτονές μας, επίσης, παραπλανήθηκαν με ψέματα” είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως απηύθυνε έκκληση στους δημόσιους κρατικούς λειτουργούς για συναίσθηση της κρισιμότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης. Μνημόνευσε δε και τον πρώην πρόεδρο Θίοντορ Ρούζβελτ που είχε πει πως “πατριωτισμός σημαίνει να παραμείνεις δίπλα στη χώρα…όχι να είσαι δίπλα στον πρόεδρο”.

Στο τέλος προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος τονίζοντας: “Όσο θλιβερά και αν είναι αυτά που έγιναν, η Αμερική θα επιστρέψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα