ΑΘΗΝΑ
04:21
|
19.04.2024
Εντόπισαν παραλλαγή του ιού σε τέσσερις ταξιδιώτες από την Πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας με 12 μεταλλάξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία νέα μετάλλαξη-παραλλαγή του νέου κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε απόψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά από ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας.

Οι πληροφορίες του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας αναφέρουν τον εντοπισμό παραλλαγής του ιού σε τέσσερις ταξιδιώτες από την Πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας με 12 μεταλλάξεις, μεταξύ των οποίων και μία που υπάρχει και στις ιδιαίτερα μολυσματικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 που έχουν εντοπιστεί στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Το Φεβρουάριο τα εμβόλια σε φτωχότερες χώρες…

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ αναφερόμενος στην καθυστέρηση του εμβολιασμού εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών αναπτυσσόμενων χωρών εξέφρασε την … “ελπίδα” πως θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, μέσω του προγράμματος COVAX (πολυμερής πρωτοβουλία για την αγορά και την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια).

Image

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, με την ιδιότητα υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΟΥ ο Μπρους Έιλγουορντ, εξήγησε πως «περισσότερες από 40 χώρες έχουν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για την πανδημία και ότι σχεδόν όλοι έγιναν σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος.

“Πρέπει να δούμε τα εμβόλια να περνούν στα χέρια και των χωρών χαμηλού και χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος” ανέφερε δίχως ακριβώς να εξηγήσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, πέραν της πρωτοβουλίας του προγράμματος COVAX.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα