ΑΘΗΝΑ
17:46
|
26.04.2024
Ταχείες ενέργειες υπόσχεται η Πελόζι για την άμεση απομάκρυνση του προέδρου από τον Λευκό Οίκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τις νομοθετικές ενέργειες για να τερματίσουν τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, εννέα ημέρες πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Οι ενέργειες των Δημοκρατικών ενδέχεται να καταλήξουν στην παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο. Αν αυτό συμβεί ο Τραμπ θα είναι ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος Πολιτειών που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιανουαρίου χιλιάδες οπαδοί του απερχόμενου προέδρου συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο για να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος της 3ης Νοεμβρίου και της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ημέρα των επεισοδίων στην Ουάσινγκτον.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διαβεβαίωσε χθες ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες σε ταχείες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση από το αξίωμα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να συζητήσει και να ψηφίσει, σήμερα Δευτέρα, απόφαση που καλεί τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και την κυβέρνηση να προχωρήσει στην παύση του Τραμπ.

Ο Πενς, με βάση το κείμενο αυτό, θα αναλάβει υπηρεσιακός πρόεδρος ως την 20ή Ιανουαρίου. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα κατατεθεί “σχέδιο νόμου για τη διαδικασία παραπομπής” του Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων -πιθανόν την Τρίτη – πρόσθεσε η Νάνσι Πελόσι σε επιστολή της προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα