ΑΘΗΝΑ
22:56
|
25.01.2021
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων από την διαχείριση της πανδημίας έως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ασκεί ο Περισσός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων από την διαχείριση της πανδημίας έως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ασκεί το ΚΚΕ με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εκφράσει “αισιοδοξία” και “μετριοπάθεια”, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, αλλά κυρίως το ότι η πυξίδα της κυβέρνησής του -από την πανδημία και την κρίση, μέχρι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας- δεν κινείται με βάση τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, αλλά με βάση τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για τους λαούς πλαίσιο που καθορίζουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Αυτός είναι ο λόγος που το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, ενόψει μάλιστα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αργούς ρυθμούς, με ανεπαρκή εμβολιαστικά κέντρα και περιορισμένο αριθμό εμβολίων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι συμβάσεις της ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας που δεν έχουν ληφθεί σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς.

Όπως, επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όταν είναι γνωστά τα σχέδια ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για συνεκμετάλλευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, υπέρ των διαφόρων ενεργειακών κολοσσών.

Σε ένα πράγμα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη: Ότι όντως, εν μέσω της πανδημίας, “στρώνει το έδαφος για την επόμενη μέρα”, μόνο που αυτή η επόμενη μέρα έχει στόχο να φορτώσει στο λαό ακόμη μεγαλύτερα βάρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Διάλογος για θαλάσσιες ζώνες με…”ειλικρίνεια και ισορροπία”

ΣΥΡΙΖΑ: Ενεργοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας

Υεμένη: Το YouTube κλείνει 7 κανάλια που συνδέονται με τους Χούθι

“Στρατιά” ΙΧ στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα