ΑΘΗΝΑ
02:10
|
24.04.2024
ο 33χρονος υποστηρικτής του ακροδεξιού κινήματος «QAnon», που θεωρεί τον Τραμπ «ήρωα» δεν έχει φάει από την ημέρα που παραδόθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 33χρονος Τζέικ Αντζέλι, γνωστός πια και ως «Βίκινγκ» λόγω της εμφάνισής του, που εισέβαλε στο Καπιτώλιο φορώντας ένα γούνινο καπέλο με κέρατα και κρατώντας ένα δόρυ, αρνείται να φάει στη φυλακή εκτός και αν προμηθεύεται βιολογικά τρόφιμα, όπως είπε η μητέρα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ο 33χρονος υποστηρικτής του ακροδεξιού κινήματος «QAnon», που θεωρεί τον Τραμπ «ήρωα» και υποστηρίζει μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να διεξάγει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον μιας ελίτ παιδόφιλων που υποστηρίζουν τον σατανά και οι οποίοι κατέχουν θέσεις στην κυβέρνηση, δεν έχει φάει από την ημέρα που παραδόθηκε, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του τη Δευτέρα.

Ο Jake Angeli, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απείθαρχη συμπεριφορά, βίαιη είσοδο και παράνομη παρουσία σε περιορισμένους χώρους εντός του Καπιτωλίου.

Η μητέρα του υποστηρικτή του κινήματος QAnon, Μάρθα Τσάνσλεϊ, εξήγησε αργότερα έξω από το δικαστήριο ότι ο γιος της επιμένει να τρώει μόνο βιολογικά τρόφιμα.

«Αρρωσταίνει πολύ αν δεν τρώει βιολογικά τρόφιμα», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Άντζελι φέρεται να είπε στο FBI ότι αναγκάστηκε να ταξιδέψει 2.300 μίλια στην Ουάσινγκτον για να απαντήσει στο κάλεσμα του Προέδρου Τραμπ – ο οποίος ισχυρίστηκε στους οπαδούς του ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ήταν αλλοιωμένα.

Δέον να σημειωθεί πως της τελευταίες δεκαετίες τα ακροδεξιά και συνομωσιολογικά κινήματα χρησιμοποιούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα ως πεδίο ζύμωσης με τις νεότερες γενιές και στρατολόγησης νέων μελών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα