ΑΘΗΝΑ
14:34
|
20.04.2024
Αφορμή έδωσε η 114η επέτειος από την γέννηση του σπουδαίου Σοβιετικού επιστήμονα και αρχιτέκτονα του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, Σεργκέι Καρολιόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιλον Μασκ, ξέχασε σήμερα για λίγο την ιδιότητα του ιδρυτή της ιδιωτικής διαστημικής εταιρίας SpaceX και της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνησης Τέσλα και θυμήθηκε έναν επιφανή Σοβιετικό επιστήμονα: τον Σεργκέι Καρολιόφ.

Τον αρχιτέκτονα των σοβιετικών επιτυχημένων διαστημικών προγραμμάτων κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960 που σχεδίασε και προετοίμασε για εκτόξευση τον πρώτο δορυφόρο Σπούτνικ σηματοδοτώντας την έναρξη της Εποχής του Διαστήματος, καθώς και τον πύραυλο Ν1 για τις σοβιετικές αποστολές στη Σελήνη!

Биография Сергея Королева - РИА Новости, 03.03.2020

Ο Μασκ με αφορμή την 114η επέτειο από την γέννηση του σοβιετικού αρχιτέκτονα του διαστημικού προγράμματος στις 12 Ιανουαρίου 1907 έγραψε στο Τουίτερ στα ρώσικα δύο – τρεις λέξεις, “Ηταν σπουδαίος”!

Ωστόσο αυτή η λιτή φράση ήταν αρκετή για να κάνει εκατομμύρια από τους νεότερους ακολούθους του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να “σκαλίσουν” την Ιστορία και να μάθουν για αυτό τον σπουδαίο Σοβιετικό επιστήμονα.

Νωρίτερα, στελέχη της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos και συγγενείς του διάσημου Σοβιετικού επιστήμονα κατέθεσαν στεφάνια στο σημείο που έχει ταφεί η τέφρα του Σεργκέι Καρολιόφ για να τιμήσουν την επέτειο της γέννησής του.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Μασκ είχε δηλώσει ότι είχε συνομιλήσει με την οικογένεια του θεμελιωτή των σοβιετικών αποστολών στο Διάστημα και ακαδημαϊκού Σεργκέι Καρολιόφ.

Τότε είχε γράψει ότι ο Καρολιόφ ήταν ένας από τους καλύτερους γράφοντας μάλιστα το επίθετό του στα ρωσικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα