ΑΘΗΝΑ
22:05
|
03.12.2021
Η έκθεση των τραπεζών της ΕΕ στην Τουρκία αντιπροσωπεύει το 71 % του συνόλου της έκθεσης των ξένων τραπεζών, στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 102 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών στην χρηματοπιστωτική αγορά της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Λετονός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που του έθεσε την Δευτέρα η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή.

Ο Ντρομπρόβσκις ανέφερε πως η έκθεση των τραπεζών της ΕΕ στην Τουρκία αντιπροσωπεύει το 71 % του συνόλου της έκθεσης των ξένων τραπεζών, που παρέχουν στοιχεία στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών- στην Τουρκία.

Η έκθεση αναδεικνύει κυρίως, τις δραστηριότητες συγκεκριμένων ισπανικών, γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών τραπεζών που έχουν άμεση εμπορική παρουσία στην Τουρκία, η οποία αντιστοιχεί και σε τραπεζική έκθεση απαιτήσεων ύψους 61,9 δις, 23,4 δις, 8.7 δις και 6,7 δις δολαρίων ΗΠΑ.

Σε άλλη ερώτηση που κατέθεσε η Εύα Καϊλή, επιβεβαιώνονται οι συμφωνίες εξαγωγών όπλων κρατών μελών της ΕΕ προς την Τουρκία και άλλες τρίτες χώρες, που “εξηγούν” τη στάση διαφόρων χωρών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και τις διαφορετικές “ευαισθησίες” των ισχυρότερων χωρών της ΕΕ (π.χ. Γερμανία, Ισπανία,Ιταλία) απέναντι στην Άγκυρα και άλλες χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοπλιστική συμφωνία «μαμούθ» Γαλλίας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

ΗΠΑ- Ρωσία -Κίνα: Η πιθανότητα ενός μεγάλου «σπονδυλωτού» πολέμου

Με νομικά τερτίπια κλείνουν τον δρόμο στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα

Προς έκδοση Βρετανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα