ΑΘΗΝΑ
07:47
|
25.04.2024
O Λιβανέζος πρόεδρος Μισέλ Αούν ζήτησε τη διεθνή καταδίκη των παραβιάσεων των δικαιωμάτων κυριαρχίας της χώρας του από το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γραπτή διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέθεσε σήμερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου καταγγέλλοντας τις εκφοβιστικές χαμηλές πτήσεις ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών που παραβιάζουν συστηματικά, τις τελευταίες μέρες, τον λιβανέζικο εναέριο χώρο.

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Μισέλ Αούν ζήτησε τη διεθνή καταδίκη της “επιθετικότητας και παραβιάσεων των δικαιωμάτων κυριαρχίας” της χώρας του από το Ισραήλ.

Τόνισε πως η απειλητική συμπεριφορά των ισραηλινών αρχών συνιστά παράλληλα και παραβίαση των όρων της συμφωνίας εκεχειρίας του 2006 για την παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών.

https://images.hindustantimes.com/img/2021/01/10/550x309/w460_1610287883250_1610287886558.jpg

Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών του Ισραήλ απέφυγαν οποιαδήποτε αντίδραση κωφεύοντας σε κλήσεις δημοσιογράφων από το εξωτερικό.

Οι χαμηλές πτήσεις ισραηλινών (επανδρωμένων και μη) αεροσκαφών και ο εκκωφαντικός θόρυβος που δημιουργούν απειλητικά πάνω από την πρωτεύουσα Βηρυτό επιδιώκει την άσκηση πίεσης τόσο στο λαό, όσο και στην ηγεσία του Λιβάνου σε μία περίοδο προσωρινής  διακοπής των έμμεσων διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει (από τα μέσα Οκτώβρη) στην πόλη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου.

Στις διαπραγματεύσεις αυτές συμμετέχουν Ισραηλινοί και Λιβανέζοι αξιωματούχοι με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις της πολεμικής αεροπορίας γίνονται παράλληλα με τις επιθέσεις που πραγματοποιούν (ολοένα και πιο) συχνά το τελευταίο διάστημα και σε βάρος δυνάμεων του συριακού και ιρανικού στρατού.

Χτες, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς επισκέφθηκε αεροπορική βάση στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν  δηλώνοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι “συνεχώς σε επιφυλακή” σε όλα τα σύνορα της χώρας τονίζοντας πως θα είναι έτοιμες να αντιδράσουν “έναντι όποιου επιχειρήσει να τους προκαλέσει είτε από κοντά, είτε από μακριά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα