ΑΘΗΝΑ
16:13
|
05.05.2024
Η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal σε Ιράκ και Συρία, ανακοίνωσε απόψε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Σε "ετοιμότητα μάχης" το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" που  έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο - IN KOMOTINI NEWS - Ειδησεογραφική  ιστοσελίδα της Κομοτηνής/Ροδόπης/Θράκης

Νωρίτερα, η αρμόδια υπουργός Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας ανήγγειλε ότι η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Florence Parly : "Il faut se féliciter" du budget des armées 2018

«Αυτή η δέσμευσή μας καταδεικνύει τη βούλησή μας να αγωνιστούμε εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην πρώτη αποστολή του Charles-de-Gaulle μετά από εκείνη που έγινε στις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος ασθένησαν από την πανδημία Covid-19.

Η Παρλί υπενθύμισε ότι στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ παραμένουν περίπου 900 Γάλλοι στρατιώτες όπου συνεχίζουν “να πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών” του Ισλαμικού Κράτους στο πλαίσιο στρατιωτικής επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) είναι πάντα παρόν. Μπορούμε μάλιστα να μιλήσουμε για ένα είδος επανεμφάνισής του στη Συρία και το Ιράκ» είχε δηλώσει τρεις μέρες πριν η Παρλί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Questions Ρolitiques στο δίκτυο FranceInfoTV.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει το Al Jazeera στην επικράτειά του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα