ΑΘΗΝΑ
10:15
|
23.01.2021
Πρωτιά με φθορά για τον πρωθυπουργό, δεν πείθει ο ανασχηματισμός, ναι στην εξάντληση της τετραετίας τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης σύμφωνα με τα συμπεράσματα της δημοσκοπικής εταιρίας Prorata, με τον δεύτερο Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί σταθερά τα ποσοστά του. Η πλειοψηφία των ερωτώμενων επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας αλλά προβλέπει πρόωρες εκλογές.

Φθορά Μητσοτάκη παρά την πρωτιά σε δημοφιλία

Παρότι έρχεται πρώτος στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 46% ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει μια σημαντική πτώση της δημοφιλίας του, αφού από τον Απρίλη του 2020 ως σήμερα παρατηρείται πτώση της τάξης του 9%.

Ακολουθεί σε δημοτικότητα ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 29%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 24%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% και ως ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό των θετικών εντυπώσεων να περιορίζεται στο 10%.

unnamed_1_

Ναι στην εξάντληση της τετραετίας

Το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το 38% επιθυμεί να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, μειοψηφία αποτελούν όσοι εκτιμούν ότι τελικά η κυβέρνηση πράγματι θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού το 33% εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, ενώ το 62% πιστεύει ότι θα διεξαχθούν εκλογές πριν από τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.

unnamed_15_

Δεν πείθει ο ανασχηματισμός

Οι απαντήσεις σχετικά με τον ανασχηματισμό δείχνουν ό,τι οι λλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν πείθουν την συντριπτική πλειοψηφία. Το 71% δεν είναι ικανοποιημένο από τον ανασχηματισμό, ο οποίος εκτιμά πως έγινε για για εκλογικούς λόγους ή για την εξυπηρέτηση φίλων και ημετέρων.

Συντριπτική απόρριψη της εισβολής στο Καπιτώλιο

Η απόρριψη της εισβολής των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο είναι πάνδημη, Η πιο δημοφιλής απάντηση για τον χαρακτηρισμό των εισβολέων ήταν ότι επρόκειτο για ακροδεξιούς.

Δημοφιλέστεροι υπουργοί Δένδιας, Πιερρακάκης

Στο σύνολο των ερωτηθέντων οι πιο δημοφιλείς υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Το Top 5 της κυβέρνησης δεν αλλάζει μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ξανθός, Τσακαλώτος οι δημοφιλέστεροι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο των ερωτηθέντων οι πιο δημοφιλείς είναι οι Ανδρέας Ξανθός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Γιάννης Δραγασάκης.

Πηγές: Prorata.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν προτρέπει την κυβέρνηση Μπάιντεν να επανέλθει στην πυρηνική συμφωνία του 2015

Βραζιλία: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Μπολσονάρο

Τον ερχόμενο μήνα η συνάντηση Μπάιντεν-Τριντό

Η δίκη Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει το Φεβρουάριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα