ΑΘΗΝΑ
14:37
|
24.04.2024
"Καλώ ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων και να ηρεμήσουν τα πνεύματα" ζητά ο Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον “εξοστρακισμό” του από το Τουίτερ και άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο πρόεδρος Τραμπ θυμήθηκε ότι ο Λευκός Οίκος έχει…Γραφείο Τύπου. Στον εκπρόσωπό του, Τζιμ Ακόστα, ανέθεσε λοιπόν να δημοσιοποιήσει μία λιτή (αλλά όχι ιδιαίτερα πειστική…) έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από πιθανές πράξεις βίας.

Στην γραπτή δήλωση του απερχόμενου προέδρου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Υπό το φως των ρεπορτάζ για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητώ επειγόντως να μην υπάρξει ΚΑΘΟΛΟΥ βία, ΚΑΘΟΛΟΥ παραβίαση του νόμου, ΟΧΙ βανδαλισμοί οιουδήποτε είδους. Αυτά δεν εκπροσωπούν ούτε εμένα, ούτε την Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”

Η γραπτή δήλωση Τραμπ για ηρεμία και αποφυγή έκτροπων και εκδηλώσεων βίας εμφανίζεται ενώ έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα μία θυελλώδης συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την κίνηση καθαίρεσής του (για δεύτερη φορά από την αρχή της θητείας του!).

Εάν η βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίσει αργότερα απόψε (όπως αναμένεται) την παραπομπή του Προέδρου Τραμπ σε δίκη για καθαίρεση, τότε η σκυτάλη θα δοθεί στη Γερουσία. Ωστόσο η Γερουσία (σύμφωνα με το γραφείο του επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ) δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τις 19 Ιανουαρίου.

Η εκρηκτική κατάσταση στο ρευστό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ αντικατοπτρίζεται και στο κτίριο του Καπιτωλίου, όπου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα (εντός και εκτός κτιρίου) πολλές εκατοντάδες πάνοπλοι άνδρες της Εθνοφρουράς που φρουρούν το κτίριο νυχθημερόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα