ΑΘΗΝΑ
11:29
|
19.01.2021
Στο εσωτερικό του αποδυναμωμένου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου και των επικριτών του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ εξελίσσεται η διαδικασία με αντικείμενο την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του και μόλις μια εβδομάδα μετά την εισβολή ακροδεξιών οπαδών του στο Καπιτώλιο στο εσωτερικό του αποδυναμωμένου σε κάθε επίπεδο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος φαίνεται να έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου και των επικριτών του.

Ένας εκ των πλέον δυναμικών υπερασπιστών του Τραμπ, ο βουλευτής του Οχάιο, Τζιμ Τζόρνταν, που θα ψηφίσει κατά της καθαίρεσης του απερχόμενου ηγέτη της Ουάσινγκτον ζήτησε την αποχώρηση από την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Λιζ Τσέινι, βουλευτή του Γουαϊόμινγκ, και κόρης του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, η οποία δήλωσε πως θα ψηφίσει υπέρ της καθαίρεσης.

Η Τσέινι καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του Τραμπ, λέγοντας πως «η υποκίνηση από πλευράς του προέδρου της εισβολής του όχλου στο Καπιτώλιο συνιστά την διαχρονικά μεγαλύτερη προδοσία από Πρόεδρο των ΗΠΑ προς το Σύνταγμα των ΗΠΑ»

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Ο Χουάν Γκουαϊδό έχει βγάλει δύο δισ. ευρώ σε τράπεζες της Ευρώπης

Ο Τραμπ αναγγέλλει άνοιγμα των συνόρων για τους Ευρωπαίους, διαφωνεί ο Μπάιντεν

Σε ΜΕΘ με σοβαρά συμπτώματα COVID-19 ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας

Πιο παράλογη όλων η τελευταία απέλαση επί προεδρίας Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα