ΑΘΗΝΑ
16:26
|
30.09.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία απέκρουσαν τις επιθέσεις που έγιναν από αντάρτες που προσπάθησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα νωρίς την Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία απέκρουσαν τις επιθέσεις που έγιναν από αντάρτες που προσπάθησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα νωρίς την Τετάρτη, μετά από έντονες μάχες που προηγήθηκαν στα περίχωρα της πόλης, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Africanews.

Οι αντάρτες διαμαρτύρονται για την επανεκλογή στις 27 Δεκεμβρίου του Προέδρου Φαουστίν- Αρσάνζ Ταουντέρα, που κυβερνά τη χώρα από το 2016. Ο κυβερνητικός στρατός στηρίζεται στη μάχη του εναντίον των ανταρτών από δυνάμεις από τη Ρουάντα, τη Ρωσία, τη Γαλλία και κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μάχες ξεκίνησαν νωρίς σήμερα την Τετάρτη στην είσοδο της πρωτεύουσας Μπανγκούι, κοντά και στη γειτονιά του Bimbo, δήλωσε ο πρωθυπουργός Φιρμίν Ενγκρεμπάντα σε δημοσίευση του στο Facebook, ενώ τις επιθέσεις επιβεβαίωσε και ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως η αφρικανική χώρα πλούσια σε κοιτάσματα χρυσού και διαμαντιών, υποφέρει από διαδοχικά κύματα βίας από το 2013 που ο πρώην πρόεδρος Μποζιζέ εκδιώχθηκε. Χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα