ΑΘΗΝΑ
22:58
|
18.04.2024
Οι όροι του δανείου δεν έγιναν άμεσα γνωστοί ωστόσο συνοδεύονται συχνά με επαχθείς αντιλαϊκές πολιτικές και απαιτήσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκταμίευση δανείου ύψους 246 εκατομμυρίων δολαρίων στην χρεοκοπημένη οικονομία του Λιβάνου ενέκρινε σήμερα το απόγευμα η Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάπτυξη ενός στοιχειώδους “διχτυού” κοινωνικής ασφάλισης σε μία χώρα που παλεύει να επιβιώσει υπό την πίεση της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης αλλά και των δραματικών επιπτώσεων της φονικής έκρηξης της 3ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

Οι όροι του δανείου δεν έγιναν άμεσα γνωστοί ωστόσο συνοδεύονται συχνά με επαχθείς αντιλαϊκές πολιτικές και πιέσεις για κατάργηση κρατικών επιδοτήσεων σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης κ.α.

Ο περιφερειακός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας Σάροτζ Κουμάρ ισχυρίστηκε πως το δάνειο δίνεται για να αντιμετωπιστούν τα “επαναλαμβανόμενα σοκ στην οικονομία των νοικοκυριών”.

Το πρώτο μέρος του δανείου που είναι περίπου 200 εκατομμύρια θα δοθεί ως οικονομική βοήθεια σε λίρες Λιβάνου σε περίπου 786.000 πολίτες μέσω προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας.

Ενα άλλο μέρος του δανείου θα δοθεί αφενός για την κάλυψη του κόστους των εκπαιδευτικών δαπανών για περίπου 87.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων και αφετέρου για την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης απογραφής του πληθυσμού από το…1932!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα