ΑΘΗΝΑ
10:06
|
18.04.2021
Δυνάμεις της Εθνοφρουράς φρουρεί πλέον το Καπιτώλιο επί 24ώρου βάσεως από το φόβο νέων έκτροπων...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικίνδυνη πολιτική ένταση στις ΗΠΑ ανάμεσα στην απερχόμενη και τη νέα κυβέρνηση είναι διάχυτη σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο πουθενά δεν αντικατοπτρίζεται τόσο εντυπωσιακά όσο στις αίθουσες του κογκρέσου.

Όχι μόνο γιατί ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων η συζήτηση για το εάν θα γίνει καθαίρεση ή όχι του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της προτροπής σε εξέγερση αλλά και διότι ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου φρουρείται πλέον νυχθημερόν από εκατοντάδες πάνοπλα μέλη της εθνοφρουράς… για παν ενδεχόμενο!

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του FBI πως ετοιμάζονται να καταλάβουν τα πολιτειακά καπιτώλια καθώς και το κτίριο του κογκρέσου στην Ουάσιγκοτν τις επόμενες μέρες χιλιάδες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που στηρίζουν τον πρόεδρο Τραμπ και τον ισχυρισμό του περί “υφαρπαγής” της “εκλογικής του νίκης” φαίνεται πως κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό ασφαλείας.

Ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ΑΡ, Scott Applewhite, δημοσιοποίησε σήμερα ορισμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα μέλη της Εθνοφρουράς που κυριολεκτικά κοιμούνται στους διαδρόμους του Καπιτωλείου φρουρώντας το κτίριο επί 24ώρου βάσεως…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε δραματική κατάσταση η Ινδία λόγω έξαρσης της πανδημίας

Ιταλικός Συνδικαλισμός: Η βάση σε θέση μάχης

Λογοκρισίας συνέχεια για ΕΡΤ και «κουκουλοφόρο»

Η Ρωσία ενισχύει την παρουσία της στη Μαύρη Θάλασσα εν μέσω αναβρασμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα