ΑΘΗΝΑ
05:01
|
08.05.2024
Συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων συνεργασίας και τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων συνεργασίας, τις εξελίξεις στο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη λειτουργία του κοινού ρωσο-τουρκικού κέντρου ελέγχου της εκεχειρίας στην περιοχή συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι οι πρόεδρο Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια των δύο ηγετών να εξασφαλίσουν την “ειρηνική συμβίωση Αρμενίων και Αζέρων” στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ “χωρίς την ανάγκη ειρηνευτικών δυνάμεων και ελέγχου της κατάστασης στο έδαφος”.

Σε αυτή την περίπτωση, (αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου) θα αποδειχθεί “σε όλο τον κόσμο τα εποικοδομητικά αποτελέσματα” της εταιρικής σχέσης Τουρκίας και Ρωσίας.

Σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε στην επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε στις 11 του μήνα στη Μόσχα με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ο Πούτιν φέρεται επίσης να τόνισε πως οι ηγέτες αμφοτέρων χωρών του επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους για εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων και την επιθυμία τους για έμπρακτη συνεργασία στη διευθέτηση προβλημάτων της ζωής του πληθυσμού και για την επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων και των μεταφορών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα