ΑΘΗΝΑ
10:32
|
27.07.2024
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν υπεροπλία έναντι των Τούρκων ωστόσο, δεν επενέβησαν επειδή δεν το επιθυμούσαν οι ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θανάση Παφίλη στη Βουλή για τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υποστήριξε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν υπεροπλία έναντι των Τούρκων ωστόσο, δεν επενέβησαν επειδή δεν το επιθυμούσαν οι Αμερικανοί.

Επικαλούμενος μαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ που υπηρετούσε στο θάλαμο επιχειρήσεων εκείνο το βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, είπε:

«Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικανοί μας είπαν στοπ. Και μετά ο Σημίτης βγήκε και είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς», σημείωσε με νόημα.

Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale, με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγές: Εφημερίδα Συντακτών, Έθνος, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σημαντικός εκλογικός παράγοντας τα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο Μόντι μπορεί να προσφέρει διαμεσολάβηση για την επίλυση της ουκρανικής διένεξης – Πηγές

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο κατά των Χούθι

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα