ΑΘΗΝΑ
17:01
|
20.04.2024
Ακυρώνονται τρία συμβόλαια του Δήμου με τον όμιλο μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε ότι διακόπτονται και σπάνε τρία συμβόλαια που είχε συνάψει η τοπική αυτοδιοίκηση με τον Οργανισμό Τραμπ μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου κατηγορώντας τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ για υποκίνηση στην εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Τα συμβόλαια τοη δήμου της Νέας Υόρκης με τον Όμιλο Τραμπ απέφεραν στην εταιρεία κέρδη 17 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.   

“Ο πρόεδρος υποκίνησε μια εξέγερση κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων και απείλησε με εκτροχιασμό της συνταγματικής μεταβίβασης της εξουσίας”, δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. “Η υποκίνηση μιας εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά σαφώς εγκληματική δραστηριότητα. Έτσι η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πια καμιά σχέση με τον Όμιλο Τραμπ”, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο MSNBC η εταιρεία του Τραμπ με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε συνάψει συμβόλαια με τον Δήμο για τη λειτουργία ενός καρουζέλ στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν, παγοδρόμια και ένα γήπεδο γκολφ στο Μπρονξ. Η ακύρωση των συμβολαίων για το γήπεδο γκολφ ενδέχεται να πάρει “αρκετούς μήνες” ενώ τα υπόλοιπα συμβόλαια με τον Όμιλο Τραμπ θα σπάσουν το αργότερο σε διάστημα 25 με 30 ημερών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Νέας Υόρκης.

Επιπλέον, δημοσίευμα στους “Νιου Γιορκ Τάιμς” αναφέρει ότι και ο τραπεζικός όμιλος Deutsche Bank σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία του με τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και τις εταιρείες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά στη θητεία του αντιμετωπίζει διαδικασία παραπομπής με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα