ΑΘΗΝΑ
22:02
|
25.01.2021
Το εντυπωσιακό έργο τέχνης The Vessel, κλείνει τις πόρτες του μετά την τρίτη αυτοκτονία μέσα σε έναν χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κολοσσιαίο, δαιδαλώδες και εντυπωσιακό κτίσμα – γλυπτό του Manhattan, The Vessel, που εγκαινιάστηκε το 2019, κλείνει τις πόρτες του μετά την τρίτη αυτοκτονία που σημειώθηκε μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Μετά τον θάνατο ενός 21χρονου που πήδηξε από το 46 μέτρων αξιοθέατο, οι διαχειριστές του Vessel, η εταιρεία Related Companies, δεν ξεκαθάρισε πότε θα ξανανοίξει τις πόρτες για το κοινό, ενώ δήλωσε πως συμβουλεύεται ψυχιάτρους και ειδικούς σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να περιορίσουν τις αυτοκτονίες, σύμφωνα με τους New York Times.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ένας 19χρονος από το Νιού Τζέρσι πήδηξε από την κορυφή του γλυπτού, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες, στις 21 Δεκεμβρίου, μια 24χρονη γυναίκα από το Μπρούκλιν τερμάτισε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο. 

Το Vessel σχεδιάστηκε από τον Τόμας Χίδεργουικ και το στούντιό του. Οι δημιουργοί του το περιγράφουν ως ένα διαδραστικό έργο με 154 σκάλες που συνδέουν εσωτερικά το κτίσμα, θυμίζοντας κάτι από Hogwarts. Οι επισκέπτες μπορούν να σκαρφαλώσουν τα 2.500 σκαλοπάτια του και να απολαύσουν τη θέα της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουν διατυπωθεί από τον αρχιτεκτονικό κόσμο ανησυχίες για τον σχεδιασμό του Vessel και τα κενά ασφάλειας που διαθέτει. Η Όντει Βαχς, πρώην συνεργάτης του περιοδικού The Architect’s Newspaper έγραψε σε μια κριτική του 2016 πως «όταν κάποιος ανέβει στο Vessel, τα προστατευτικά κάγκελα μέχρι την κορυφή φτάνουν μέχρι το ύψος της μέσης, αλλά όσο χτίζει κανείς ψηλότερα, άνθρωποι θα πηδήξουν».

Πηγές: Oneman, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίρα Νάιτλι: Ποτέ ξανά ερωτικές σκηνές μπροστά σε άνδρες σκηνοθέτες

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά»

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη

Από τον Λευκό Πύργο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα