ΑΘΗΝΑ
11:13
|
06.05.2024
Η εκλογική επιτροπή της Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε ό,τι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκλογική επιτροπή της Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ό,τι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Επιβεβαιώθηκε ακόμη πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα ψηφίσουν στις 17 Μάρτη, επιτρέποντας έτσι -σύμφωνα πάντα με την επιτροπή- στον στρατό και την αστυνομία να αφιερωθούν στην ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες σε δύο φάσεις από τις πρώτες πολυκομματικές προεδρικές εκλογές το 1992.

O νυν πρόεδρος της χώρας και ηγέτης του πάλαι ποτέ Μαρξιστικού και σήμερα κεντροαριστερού Κόμματος Εργασίας του Κονγκό, ο 77χρονος Ντενί Σασού Νγκουέσσο, βρίσκεται στην εξουσία επί 23 συναπτά έτη, ενώ με ένα μικρό διάλειμμα 5 ετών είναι πολιτικά κυρίαρχος τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Αντίπαλοί του για το προεδρικό αξίωμα είναι ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Ματίας Ντζον, και ο δεύτερος στις προεδρικές εκλογές του 2016, Γκι-Μπρις Παρφέ Κολελάς.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα