ΑΘΗΝΑ
04:14
|
27.04.2024
Σε "άσο στο μανίκι" του πρωθυπουργού Νετανιάχου εξελίσσονται οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 που ξεπέρασαν σήμερα τα 2.000.000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στοίχημα ενάντια στο χρόνο φαίνεται πως έχει βάλλει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου που ακούραστα φωτογραφίζεται και κάνει δηλώσεις σχεδόν καθημερινά με επίκεντρο την εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Image

Στο φόντο των επικείμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 23ης Μαρτίου, τα πόδια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχουν κυριολεκτικά πάρει “φωτιά”. Δεν προσπαθεί να το κρύψει. Ίσα-ίσα! Επιχειρεί ξεκάθαρα να “κεφαλαιοποιήσει” την επιτυχή εξασφάλιση εμβολίων στη χώρα του που κερδίζει, άνετα, μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως μεταξύ των μόλις 10 χωρών που έχουν εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος από τις εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών.

Με αυτά και τα άλλα, το Ισραήλ σήμερα ξεπέρασε το όριο των εμβολιασμών δύο εκατομμυρίων ανθρώπων .

Όλοι αυτοί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, με τον εμβολιασμό μιας παιδοκόμου σήμερα στο κεντρικό Ισραήλ, να προβάλλεται πανηγυρικά και ευρέως στα ΜΜΕ, παρουσία (εννοείται…) του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Είμαι η 2 εκατομμυριοστή», έγραφε ένα μικρό πλακάτ που κρατούσε η Ισραηλινή, η οποία εμβολιάστηκε σήμερα στην πόλη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Prime Minister Benjamin Netanyahu (C) and Health Minister Yuli Edelstein (R) at a Maccabi Healthcare Services clinic in the central city of Ramle, as a kindergarten teacher becomes the 2 millionth Israeli to be vaccinated against COVID-19, January 14, 2021. (Tomer Neuberg/Flash90)

Στο πλευρό της, ο Νετανιάχου, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, διαβεβαίωσε πως το Ισραήλ θα είναι «η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από την κρίση του κορονοϊού».

«Βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», τόνισε, χαμογελώντας, θυμίζοντας πως ξεκίνησε τη φιλόδοξη εκστρατεία εμβολιασμού στις 19 Δεκεμβρίου… σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση!

Image

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι υγειονομικές αρχές διατύπωσαν την εκτίμηση πως 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν λάβει τη διπλή δόση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, όμως, σήμερα, μόνο 150.000 άνθρωποι έχουν λάβει τις δύο δόσεις.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 με περίπου 9.000 νέες μολύνσεις να εντοπίζονται καθημερινά.

Ο Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς να «σέβονται τις υγειονομικές συστάσεις», ενώ παραμένει σε ισχύ μια αυστηρή καραντίνα, για τρίτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση ελπίζει σε μια έξοδο από την κρίση στις αρχές Μαρτίου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Μαρτίου.

Συνολικά, περισσότεροι από 523.000 άνθρωποι έχουν επισήμως προσβληθεί από τον ιό στο Ισραήλ και περίπου 3.850 έχουν πεθάνει, βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού του υπουργείου Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα